Rode Wijnen

Bordeaux heeft een koel zeeklimaat aan de kust, met mild weer en geen droog seizoen. Bordeauxrode wijnen bevatten meestal minder alcohol en zijn iets lichter van lichaam.

Stilistisch vertonen ze meer genuanceerde smaken en minder op voorhand fruit. Ze zijn verfijnd en elegant en passen goed bij wild, geroosterd lamsvlees of stevige stoofschotels.

Bordeaux is de grootste wijnproducerende regio van Frankrijk. Het bestaat uit twee hoofdgebieden: de linker- en rechteroever. Beide liggen in het hart van de monding van de Gironde en worden verder gescheiden door de zijrivieren, de Garonne en de Dordogne.

Terwijl de rechteroever melanges produceert die voornamelijk Merlot-dominant zijn, produceert de linkeroever melanges die voornamelijk cabernet-sauvignon-dominant zijn.

Bordeauxrode wijnen zouden terroirgedreven zijn (als je van Franse wijnen houdt, zul je deze term vaak horen). Terroir is een beknopte manier om een ​​specifieke regio te definiëren op basis van de bodem, het klimaat en de collectieve kennis van de generaties mensen die het land hebben bewerkt.

Houd er bij het winkelen voor Bordeaux-rode wijnen rekening mee dat bij Franse wijnen alles te maken heeft met de regio en de blend, niet met individuele druivensoorten. U zult zelfs zelden blendpercentages op het etiket vinden.

Gezamenlijk produceert Bordeaux 700 miljoen flessen wijn in een gemiddeld jaar! Hoewel enkele van de duurste wijnen ter wereld uit Bordeaux komen, zijn de meeste dagelijkse, betaalbare tafelwijnen.

 

Sorteer op
© 2020 - 2024 Wijnkelder 4U - de beste rode, witte en rose wijnen uit Bordeaux, Frankrijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.