Roséwijnen

Zomer: picknicks in het park met vrienden en dierbaren; lange, zonovergoten dagen op het strand; de geur van vlees dat grilt boven hete kolen; en natuurlijk rosé. Voor de meeste wijndrinkers zou het gewoon geen zomer zijn zonder een beetje rosé.

Bij Bordeaux-wijnen denk je in eerste instantie misschien aan rode wijnen, maar wat dacht je ervan deze zomer eens iets anders te proberen? Je weet het misschien niet, maar Bordeaux produceert heerlijke, fruitige, droge roséwijnen en ze zijn ook nog eens gemakkelijk in de portemonnee.

Bordeaux produceert elk jaar meer rosé (vorig jaar was rosé goed voor 7,0% van de totale wijnproductie van de Bordeaux-regio of 12 miljoen flessen!), Dus we raden aan om nu op deze nieuwe trend in te gaan nu deze heerlijke wijnen nog steeds onder de radar zijn en super betaalbaar. Hieronder geven we een paar suggesties om uw eetlust voor de komende zomermaanden op te wekken.

Bordeaux rosés worden geproduceerd uit een combinatie van cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot druiven en vervolgens gevinifieerd op een lage temperatuur (het proces is hetzelfde voor witte Bordeaux wijnen). Verschillende druivensoorten worden gemengd voordat ze worden gebotteld, een essentiële stap om de ware stijl en persoonlijkheid van elke wijnmaker tot uiting te laten komen in hun respectieve wijnen. Dit proces, assemblage genaamd, is een essentieel en uniek kenmerk van de hele wijnstreek van Bordeaux.

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe roséwijnen aan hun kleur komen? Rode wijn krijgt zijn kleur van de rode druivenhuid. Het druivensap zelf is kleurloos. Daarom kan een wijnmaker de rode kleurdiepte van wijn regelen door de tijd te regelen dat de schil in contact blijft met het druivensap. Om roséwijn te maken, mag het druivensap een korte tijd in contact komen met de schil - veel korter dan bij het maken van een rode wijn - waardoor de wijn de delicate roze kleur krijgt.

© 2020 - 2024 Wijnkelder 4U - de beste rode, witte en rose wijnen uit Bordeaux, Frankrijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.